• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

Novosti

Međunarodni ekosajam

Na Međunarodnom ekosajmu koji je posljednja dva dana otvoren u  Arsenalu posjetitelji su imali  priliku vidjeti i probati različite ekološke proizvode i to  hranu, pića i rukotvorine  izrađene po ekološkim standardima.

 

Riječ je, naime, o sajmu koji  je organizirala Zadarska  županija u sklopu Županijskih  dana, a osim domaćih ekoproizvoda posjetitelji su u proteklom razdoblju mogli kušati  i kupiti proizvode iz  Međimurja, Južnomoravske  regije, Podkarpatskog vojvodstva i dviju ukrajinskih regija.

Ovo je zapravo bila izuzetna  prilika da se građanima predstave ekološki proizvodi županija i regija s kojima Zadarska  županija surađuje, a s obzirom  na međunarodni karakter sajma, domaći proizvođači imali  su priliku uspostaviti poslovne  kontakte s proizvođačima iz  zemalja Europske unije.

 

Dostava ekoloških  proizvoda?

Na sajmu se također predstavila i Marica Jakoliš te  ovom prilikom najavila veoma  zanimljivu i potpuno novu uslugu koja će uskoro biti dostupna na području cijele  županije. Riječ je, kako kaže  Jakoliš, o dostavi ekoloških  proizvoda na kućnu adresu,  usluzi kakva u Zadru još ne  postoji.

- Sve ove namirnice proizvodim u Biloj vlaki kod Benkovca, a dostava svih proizvoda bit će organizirana po  cijeloj županiji. Riječ je o širokoj paleti autohtonih proizvoda Zadarske županije, a  svaki proizvod ima certifikat  'Eko hrvatski proizvod'. To je  svo sezonsko povrće te voće  poput smokava, višanja, jabuka i krušaka kao i sjemenska roba i sadnice, poput sadnica stevije, kazala je Jakoliš,  istaknuvši da će ova usluga  zaživjeti već u svibnju.

 

Piše: Anita Ćustić

http://www.zadarskilist.hr/clanci/17042011/kad-se-pomijesaju-mirisi--dalmacije-i-starog-kontinenta