• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

O nama

Povratak prirodi

Odrasla sam u seoskom okruženju gdje je obrađivanje zemlje bila svakodnevica moje obitelji. Od malih nogu gledam kako se obrađuje zemlja i uzgajaju različite kulture. Oduvijek se vodilo računa o tome da je na našem stolu zdrava hrana.

 

Dobila sam zemlju u nasljedstvo i odlučila je što bolje iskoristiti. Razmišljala sam o tome kako to učiniti. Smatram da čovjek ne može biti pravi vlasnik zemlje već samo njezin korisnik na neko vrijeme, a onda je samo može dalje ostaviti budućim generacijama. Isto tako htjela sam tu zemlju što više očuvati  za svoju djecu pa sam se odlučila upravo za ekološku proizvodnju.

Svoja znanja koja sam stekla u radu sa zemljom odlučila sam iskoristiti kroz viziju „Veliko u malom“ – proizvodnju malih količina ekološke hrane, visoke kvalitete.

 

Danas, kada nam je razvoj tehnologije uvelike učinio život lakšim i kada nam je ona omogućila stvari koje su se u vrijeme moga odrastanja činile nemogućima, ipak su se poremetile neke životne vrijednosti. Upravo stoga jako sam sretna i zadovoljna što se moja obitelj odlučila vratiti onom iskonskom – zemlji. 

 

Najdraži dio u ovom poslu mi je rad na polju. Njegujući povrće razmišljam o tome kako to  lijepo, zdravo i svježe povrće u to kraćem roku približiti potrošačima. Upravo zato sam došla na ideju da radi promidžbe posjećujem i sajmove, ali i zato što upravo tamo mogu uspostaviti direktan odnos sa svojim kupcima.

 

Veliku pokretačku snagu u ovom poslu dala mi je podrška moje obitelji posebice moje djece. Međutim, ono što me posebno veseli je ne samo što su odlučili pomoći već i sami se aktivno uključiti u ovaj posao.

Veliki pomak učinjen je na svim poljima otkako nam se aktivno pridružio suprug moje kćeri. Nakon što je prepoznao potencijale u ekološkoj proizvodnji i odlučio napustiti svoj menadžerski posao u struci, kao dipl. inženjer elektrotehnike, te sa njegovim stečenim poslovnim iskustvima, napravili smo veliki iskorak u proširenju površina i plasmanu naših proizvoda.

Sa zadovoljstvom mogu reći da je naše poljoprivredno gospodarstvo obiteljsko u kojem zajednički rade tri starosne generacije dok četvrta najmlađa uživa u plodovima našega rada.

 

Marica Jakoliš