• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

Recepti

Recepti iz naše kuharice vrlo su jednostavni, a sva naša jela pripremljena su s vrlo malom količinom začina. Na takav način kuhanja potakla nas je potreba da pripremimo zdrava i nemasna jela za našeg malog anđela. S obzirom na to da je bilo prilično zahtjevno pripremati nekoliko jela istovremeno, odlučili smo svoju kuhinju prilagoditi djetetu.

 

Vrlo brzo naše je nepce otkrilo da korištenjem vrlo malih količina začina do izražaja dolaze upravo pravi okusi namirnica. Koristimo svježe začinsko bilje koje je karakteristično za mediteransko podneblje poput češnjaka, ružmarina, lovorovog lista, majčine dušice i listova peršina, mrkve i celera.

Prilikom pripremanja jela koristimo vrlo male količine masnoće, a trudimo se da to uvijek budu hladno prešana ulja zbog njihovih visokovrijednih nezasićenih masnih kiselina. Aroma maslinovog ulja postala je neizostavna u našoj kuhinji.

Kuhari cijeloga svijeta slažu se da visokovrijedne namirnice brižno i na pravilan način pripremljene, gotovo uopće ne trebaju začine. Kuhanje s malo dodataka i začina je poput pravog umijeća - osnovni sastojci u svojim prirodnim sokovima pretvaraju se u nešto zadivljujuće i čarobno.