• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

Juha od pšenice

Sastojci:

250g pšenice

1 glavica luka

češnjak

4 mrkve

2 pastrnjaka

malo maslinovog ulja

sol

povrtni/ mesni temeljac ili voda

nascjeckani list peršina i mrkvice

 

Priprema:

Prije pripreme samog jela pšenicu bi bilo dobro namočiti u vodi 24 sata. Promijenite joj vodu nekoliko puta.

 

Sitno nascjekacjte luk, stavite ga na malo masnoće i kratko ga propirjajte na laganoj vatri dok ne postane staklenast. Dodajte mu mrkvu i pastrnjak narezane na kolutiće i češnjak i sve kratko propirjajte dok povrće ne pusti svoje sokove, a zatim dodajte pšenicu. Dobro posolite i dodajte povrtni ili mesni temeljac i ostavite da se kuha na srednje laganoj vatri dok povrće i pšenica ne omekšaju. Kada je sve dobro skuhano, usitnite sve u mikseru dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte joj malo maslinovog ulja i prije posluživanja pospite sitno nascjeckanim listovima peršina i mrkvice.

Vrijeme pripreme

60 minuta