• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

Krem juha od mrkve

Sastojci:

6 mrkava
2 krumpira
maslinovo ulje
pileći temeljac ili voda
listovi mrkve i peršina

 

Priprema:

Operite, ogulite i narežite mrkve i krumpir. Mrkve narežite na okrugle ploškice, a krumpir na kockice. Stavite ih na lagano ugrijano maslinovo ulje, posolite i lagano pirjajte dok ne puste svoje sokove. Dodajte vrući pileći temeljac tako da prekrije povrće u loncu. Ako ga nemate, možete umjesto njega dodati i vodu. Kuhajte povrće dok ne postane mekano. Kad je povrće skuhano, procijedite juhu i propasirajte ga ili izmiksajte u mikseru. Vratite povrće u juhu i ponovno je pustite da zavrije. Dodajte sitno narezane listove mrkve i poslužite.

Vrijeme pripreme

40 minuta