• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

Salata od pečene cikle

 

Sastojci:

1 kg cikle
maslinovo ulje
češnjak
vinski ocat
sol

 

Priprema:

Preporučamo pečenu ciklu jer se pečenjem čuva veća koncentracija hranjivih tvari za razlike od cikle kuhane u vodi u kojoj se one otapaju i nestaju.
Zagrijte pećnicu na 220°. Ciklu dobro operite, ali je nemojte guliti. Stavite peći na 45 minuta. Naravno, ovisno o veličini cikle, može se peći kraće, ali i duže. Cikla je pečena kada je njezino meso omekšalo. Kad se ispeče i malo ohladi, ogulite je tankim nožićem za guljenje kako biste skinuli što tanji sloj mesa koji se nalazi uz koru. Narežite je na vrlo tanke i fine kriške. Pospite prostisnutim češnjakom, dodajte maslinovo ulje i vinski ocat i dobro izmiješajte.

Vrijeme pripreme

60 minuta