• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

Slatka pšenica za male anđele

Sastojci:

250g pšenice

2 dcl mlijeka

4 velike žlice meda

2 jabuke

50 dkg badema

nekoliko suhih šljiva ili smokava (100 g)

cimeta po želji

 

Priprema:

Prije pripreme samog jela pšenicu bi bilo dobro namočiti u vodi 24 sata. Promijenite joj vodu nekoliko puta.

 

Najprije skuhajte pšenicu u vodi dok joj zrno ne omekša i počne pucati (otprilike 45 minuta).

Dok se pšenica kuha pripremite ostale sastojke. Bademe sameljite ili narežite na vrlo sitne komadiće. Jabuke naribajte i dodatno usitnite vilicom, a suho voće narežite na vrlo sitne komadiće.

Skuhanu pšenicu usitnite u mikseru. Veličinu zrna odn. gustoću kaše napravite prema vlastitom ukusu. Stavite je u lonac na laganu vatru, dodajte mlijeko i med, a zatim polako dodajte ostale sastojke. Kad zakuha, promiješajte je tek nekoliko puta dok se svi sastojci dobro ne povežu u grubu kašu.

Poslužite je kao topli doručak svom najdražem anđelu. Ili je dobro ohladite da se stisne pa je kao hladni desert sa žlicom šlaga poslužite svojim gostima.

Vrijeme pripreme

60 minuta