• content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img
  • content_img

Varivo od jarog graha

Sastojci:

500g jarog graha
2 krumpira
2 mrkve
1 glavica luka
češnjak
sol
lovorov list
maslinovo ulje
panceta
list peršina

 

Priprema:

Jari grah namočite u hladnj vodi preko noći.
Na maslinovom ulju i panceti narezanoj na kockice popržite luk dok ne omekša i poprimi zlatnu boju. Dodajte protisnuti češnjak i pirjate vrlo kratko dok češnjak ne pusti aromu. Krumpir i mrkvu operite, ogulite i izrežite ih na kockice. Povrće ubacite u lonac , posolite da pusti sok i pirjajte dok se povrtni sok ne zgusne. Povrću dodajte jari grah i lovorov list. Poklopite lonac i na laganoj vatri kuhajte preko sat vremena. Nešto malo prije kraja dodajte sitno narezane listove peršina i ostavite da kuha još nekoliko.  
Poslužite kao cjeloviti obrok uz dodatak tjestenine ili tostiranog kruha.

Vrijeme pripreme

60 minuta